Entrevista a la persona més longeva del barri

  • Patricia Liesa té 107 anys i és la persona més longeva del barri Turó de la Peira.

  • Va nèixer a un poble d’Aragó, Argavieso, i viu al barri des de l’any 1963.

Patricia  va nèixer el dia 25 d’agost  de 1909 a Argavieso (Huesca). Es va traslladar a Catalunya a principis anys 1960, on va venir a viure amb els seu fill a Barcelona, Eleuterio,  que havia vingut anys abans a treballar de sastre. De fet, el seu fill va aprendre l’ofici dels seus pares.

Ens rep ben arreglada i pintada i acompanyada del seu fill, la seva filla Victòria i el gendre Eliseo . Vol estar guapa per la ocasió.

Nissaga de sastres

Segons ens explica la Patricia, ella era la filla gran de la família.  A l’escola era una molt bona estudiant . Es va fer molt amiga de les seves professores, les quals van proposar al seu pare que, amb les seves bones aptituds, era una bona candidata per accedir als estudis de mestra. El pare no ho va considerar prioritàri, ja que tenia més fills, i no s’ho podia permetre.

Així que es va decantar per anar aprendre l’ofici de cosidora i modista, on també va destacar i demostrar grans habilitats. Després d’una temporada a la ciutat (Huesca) estudiant i aprenent, va tornar al poble on va crear el seu estudi de confecció, que va anar creixent fins a tenir vàries persones empleades al seu càrrec. Més tard, quan es va casar als 25 anys, es va traslladar a Bespen, on va continuar el negoci. I és aquí on els seus tres fills van aprendre l’ofici també amb la seva mare.

Vida actual

Amb 3 fills, 4 nets i 2 besnets, la Patricia té encara bona memòria i recorda amb exactitud la geografia que estudiava a l’escola i els números de telefon que tants cops ha marcat. Encara que ens va rebre una mica nerviosa, veiem que parla amb lucidesa quan ens parla de la seva història de vida.

La Patricia ens explica que per arribar bé i amb salut el que ella ha fet ha estat menjar poc i mantenir-se activa. Per això, ella acostuma encara a agafar la llibreta i fer els seus esbossos de patrons, a aixecar-se a caminar pel pis o sortir a la terrassa.

Ana Gómez-Quintero
Judit Teixidor

Quant a EAP Turo-Vilapicina

Centre Atenció Primària. Nou Barris. Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Notícies i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Ens interessa la teva opinió